Jerusalem på yr.no

Etter at vi lanserte yr.no har det kome svært mange tilbakemeldingar om norske stadnamn. Utanlandske stadnamn er det derimot svært få som har brydd seg om; med eitt viktig unntak: Jerusalem, og spørsmålet om yr.no bør skrive at Jerusalem ligg i Israel, om Jerusalem skal liggje i Palestina eller om vi skal opprette eit «nytt» land for Jerusalem.

Petter Bauck har vore den definitivt mest aktive, og har sendt fleire e-postar til meg dei siste åra. No har han starta ei Facebook-gruppe som protesterer mot at yr.no skriv at Jerusalem ligg i Israel (der oppsiktsvekkjande mange av venene mine er medlemer…) og har skrive lesarbrev i Klassekampen om saka.

Eg er for å vere ærleg litt usikker på kva vi skal gjere med dette. yr.no har hatt eigne oppføringar for Aust-Jerusalem og Vest-Jerusalem heilt frå starten i 2007, og då er eg usikker på kva meir vi skal gjere.

Les svaret mitt til Bauck i Klassekampen.

Det er to Jerusalem på yr.no:

På landsidene står berre Aust- og Vest-Jerusalem oppført:

Skriv ein kommentar

E-postadressa di vil aldri bli delt med andre. Du må fylle ut felta som er merkte med *

*
*

Geografiske data

Eg har samla ulike geografiske databasar gjennom fleire år, og har lagt ut ein del data som eg vil tru at andre kan ha bruk for. Dette er eit slags miniforsøk på å lage eit norsk data.gov, medan vi ventar på at politikarane skal få ut fingeren :-)

Creative Commons License

Innhaldet på denne sida er lisensiert under Creative Commons Attribution 3.0. D.v.s. at du kan bruke innhaldet, laste ned det og vidareutvikle det; men at du må kreditere meg eller opphavsretthavaren med ei lenke!

© Erik Bolstad, 2005-2017 (og andre, sjå merknadane til kvar tabell)