Eg er ein ung (!) designar (!)

Eg har fått Norsk Forms pris for unge formgjevarar. Hurra!

Grunngjevinga frå juryen:

Erik Bolstad (1977) var interaksjonsdesigner på yr.no fra 2006 til 2009. yr.no er et vellykket interaksjonsdesignprosjekt, der designet er brukerrettet og intuitivt. Hans visuelle informasjonsdesign formidler store datamengder på en måte som både gir raskt overblikk og detaljert værinformasjon. En ny standard er satt for værvarsling på internett med yr.no. Erik Bolstad står for en åpen og moderne designprosess. Han påvirker og inspirerer interaksjonsdesignmiljøet rundt seg. Nå er han redaksjonssjef for nett-tjenester i NRK.

Eg tykkjer det heilt eigentleg er litt flaut – eg er jo eigentleg berre ein journalist som likar design og informasjonsgrafikk; og ikkje kjenner eg meg så ung heller. Men det er ei stor ære å få tildelt ein slik pris frå kulturministeren og Norsk Form.

Skriv ein kommentar

E-postadressa di vil aldri bli delt med andre. Du må fylle ut felta som er merkte med *

*
*

Geografiske data

Eg har samla ulike geografiske databasar gjennom fleire år, og har lagt ut ein del data som eg vil tru at andre kan ha bruk for. Dette er eit slags miniforsøk på å lage eit norsk data.gov, medan vi ventar på at politikarane skal få ut fingeren :-)

Creative Commons License

Innhaldet på denne sida er lisensiert under Creative Commons Attribution 3.0. D.v.s. at du kan bruke innhaldet, laste ned det og vidareutvikle det; men at du må kreditere meg eller opphavsretthavaren med ei lenke!

© Erik Bolstad, 2005-2017 (og andre, sjå merknadane til kvar tabell)