Danmark frigjev nasjonale geografiske data

I vår vart det kjend at Finland skal frigje alle nasjonale kartdata, og i går 8. oktober 2012 annonserte den danske finansministeren at Danmark kjem til å gjere det same.

Når data gives fri, kan det bruges til at udvikle helt nye typer af digitale produkter, løsninger og services, som vil gavne både vores virksomheder og hele samfundet. Det er en væsentlig del af Danmarks digitale råstof, vi nu slipper fri, og som vil skabe vækst og arbejdspladser herhjemme, seier finansminister Ole Sohn i ei pressemelding.

Det er interessant at Danmark argumenterer for at frigjevne data vil skape økonomisk vekst, og at det offentlege vil SPARE pengar på å gje vekk data gratis.

Finansministeriet har laga ei svært nyttig og god utgreiing som er vel verd å lese.

Skriv ein kommentar

E-postadressa di vil aldri bli delt med andre. Du må fylle ut felta som er merkte med *

*
*

Geografiske data

Eg har samla ulike geografiske databasar gjennom fleire år, og har lagt ut ein del data som eg vil tru at andre kan ha bruk for. Dette er eit slags miniforsøk på å lage eit norsk data.gov, medan vi ventar på at politikarane skal få ut fingeren :-)

Creative Commons License

Innhaldet på denne sida er lisensiert under Creative Commons Attribution 3.0. D.v.s. at du kan bruke innhaldet, laste ned det og vidareutvikle det; men at du må kreditere meg eller opphavsretthavaren med ei lenke!

© Erik Bolstad, 2005-2017 (og andre, sjå merknadane til kvar tabell)