Geografiske data

Eg har samla ulike geografiske databasar gjennom fleire år, både privat og på jobb i NRK. Ein del av desse databasane er nyttige for andre, og eg har difor lagt ut eit lite utval på desse sidene.

Ikkje alle basane er like oppdaterte, og nokre av dei kan innehalde feil (les merknadane på toppen av kvar side!).

Du kan fritt bruke innhaldet vidare, så lenge du gjev opp kjelde (les merknadane på toppen av kvar side!). Innhaldet er frigjeve under lisensen Creative Commons Attribution 3.0.

Eg håpar at du har bruk for innhaldet du finn på desse sidene! Lukke til!

13 Replies to “Geografiske data”

 1. Hei Erik,og takk for gode værmeldinger som slår til også her nede i Brasil hvor jeg alt har bodd i mer enn 30 år.Vi stoler mer på dem enn de vi får hefra…. Med de varmedte hilsner fra Tomas i Guarapari..

 2. Postnummer 5810 Bergen er ikke Bergen sentrum postkontor.
  5810 Bergen er postnummeret til postboksene i Mathopen.

  Vi sliter fortsatt med denne endringen som posten foretok i oktober 2013. Brev fra det offentlige feiler mest og ender i Hafslo. Postpakker havner i loop mellom sortering på Minde og sentrum postkontor.

  Mvh
  Tor Mjøs

 3. Hei! Skulle gjerne hatt en avstandsmatrise med ca 1600 postnummer (fra) og fire postnummer (til) – til sammen 6400 avstander. Kan det gjøres enkelt med det informasjonsgrunnlaget du har tilgjengelig?

  MVH
  Knut Løyland

 4. Hei! Jeg får ikke kartet til å virke, det viser kun postnummer over Søndre Nordstrand. Jeg vet at det har fungert for hele Oslo tidligere, er det noe som jeg gjør feil?

 5. Hej detta är Sofia och Jenny.
  Jag har en fråga? Inte om postnummer! Men vi håller på med släktforskning och har nu fått reda på att släkt från min mammas sida härstammar från tingvold och sauvika.
  Min mammas farfar Knut Isaksson. Vill egentligen bara veta vart man söker i Norge på just födelsedatum i fylke och kommune? Om de finns bilder att få tag på ? tacksam för information om du vet något ?? med vänliga hälsningar Sofia och Jenny Storuman (Lappland)

 6. Hei Erik
  Jeg har hatt stor glede av informasjonen du har lagt ut over lengre tid. Du har gjort en utrolig bra jobb. Jeg savner en fullstendig oversikt over helse Norge, dvs. Sykehus, behandlingssentre, eldre-/gamlehjem, bo og omsorgssenter og så videre. Har du noe info rundt dette.. hvor han jeg finne alt dette på ett sted. Excel ark, CSV filer.

  På forhånd takk.

  Mvh
  Arshad

 7. Hei Erik!

  Takk for dette! Skulle oppdatera til nye postnummer, sidan Målungdomen har klaga på at nokre stader ikkje kjem opp når dei skriv inn nye nummer (ser ut til å vera ein 2-års ting med oppdateringar).

  Men sidene dine ser ut til å ikkje fungera lengre? Det er ingen lenker eller nokon ting her no? Kvar vart det av? 🙂

  Odin

  1. Orsak. Denne såg eg ikkje før no. Alt skal fungere som normalt trur eg. Eg har av og til litt hikke. Denne servaren blir primært brukt til å gjere maskinoppdateringar av Store norske leksikon 🙂

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.