Norske kommune- og fylkessenter

Administrasjonssenteret i norske fylke og kommunar og lat/lon til fylket/kommunen og administrasjonssenteret.

Kjelder: SSB, Wikipedia, heimesidene til ein del kommunar, korrigeringar frå brukarane av yr.no. Geografiske koordinatar frå Statens kartverk.

Forklaring til tabellen:

 • Kommunenummer er nummeret utan innleiande 0.
 • Folketalet gjeld heile kommunen (henta frå SSB, oppdatert i desember 2009).
 • Dei fyrste kolonnane med lat/lon gjeld kommunen. Punktet er som oftast plassert på rådhuset i kommunen eller ein annan eigna stad.  Delvis henta frå Statens kartverk, men ca 30 prosent av koordinatane er korrigert manuelt.
  Dei siste kolonnane med lat/lon gjeld administrasjonssenteret. Koordinatane er delvis henta frå Statens kartverk, ca 100 er funne manuelt.
 • SSR-objektid er ID-nummeret til administrasjonssenteret hjå Statens kartverk. Kartverket manglar ein del administrasjonssenter i basane sine.
 • Geonameid er ID-nummeret til administrasjonssenteret i stadnamndatabasen Geonames. Det manglar nokre numre, som er i ferd med å bli lagt til i Geonames.
 • Eg har teke med alle område som har kommunenummer (trass i at korkje Bjørnøya eller sokkelen er kommunar).

Last ned som rein tekst / opne i Excel

[henttabell sporring=»select Kommunenummer,Type,GeonameID,Norsk,Fylkenummer,Fylke,Folketal,KommuneLat,KommuneLon,Administrasjonssenter,AdmsenterSSRobjID,AdmsenterGeonameid,Lat,Lon from Kommune order by Kommunenummer»]

15 Replies to “Norske kommune- og fylkessenter”

  1. Jo, eigentleg burde dei vel det…
   Eg hadde ein database over rådhus og korrigerte dei siste administrasjonssentrene sjølv, men for fylka har eg ingenting liggjande.
   Poenget med denne lista er eigentleg å kunne ha éin koordinat for ein kommune (særleg nyttig i ulike visualiseringar), og det er jo mindre aktuelt for fylka sidan dei er så store.
   Send meg gjerne fylkesadministrasjonskoordinat, så kan eg leggje til i lista!

 1. Jeg har data fra forrige oppdatering så mulig noe av dette er fiksa nå. Men koordinatene(kommunelat, kommunelon) for Steinkjer, Namdalseid, Nesseby og Andøy var ikke så bra i den versjonen jeg har. Koordinaten for Steinkjer er faktisk utafor kommunen(eller veldig nære) trur jeg, Namdalseid og Nesseby er langt ute på fjellet. Og Andøy er godt ute i havet. Mulig disse koordinatene bør ses på.

 2. For det første, dette var veldig nyttig.
  Kommunesenteret i Lierne (1738) heter Sandvika. Nordli er egentlig ikke noe tettstedsnavn, men navnet på kommunen før sammenslåing med Sørli. Det blir riktignok brukt litt i dagligtale også av folk som bor et stykke fra kommunesenteret, men tettstedet heter Sandvika.

 3. Dette er gull 🙂 Bruker dette i en analyse om geografi og reisetid til apotek betyr noe for bruken av medisiner, og da er koordinater til kommunesenter en essensiell variabel

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *